Papiersoorten

 

Alle papiersoorten zijn van mooie kwaliteit, dus eigenlijk grijp je nooit mis. Wel heeft elk papiersoort een extra eigenschap om jouw ontwerp nog meer tot z'n recht te laten komen. Tip: Twijfel je nog? Bestel dan twee proefkaartjes op verschillende papiersoorten. Dit doe je door het kaartje eerst te kopiëren in je account en nogmaals in je winkelmandje te zetten.

 

1. Standaard eiglans papier

Een mooie stevige papiersoort met een lichte eiglans aan de buitenzijde en iets matter aan de binnenzijde. Indien er veel kleur op de kaart wordt gebruikt, zoals foto's zorgt de inkt voor een mooi accent.
Geschikt voor: dubbele kaarten
Meerprijs: nee

 

2. Standaard mat papier

Een mooie stevige papiersoort voor dubbele kaarten, die extra mat is en spierwit. Ook hier zorgt de inkt voor een lichte glans. Aanbevolen bij een stoere kaart en bij kaarten waar de witte achtergrond mooi naar voren komt.
Geschikt voor: dubbele kaarten
Meerprijs: nee

 

3. Luxe (linnenpersing) wit

Een mooie witte linnenpersing, die een klassieke sjieke uitstraling geeft. Bij uitstek geschikt voor geboortekaartjes en ons favoriet. Ook heel mooi bij die kaartjes die een schilderij als basis hebben omdat dan de penseelstreek door het papier wordt benadrukt. Wij zijn hier fan van!

Geschikt voor: dubbele kaarten
Meerprijs: ca 0,15 per kaart - afhankelijk van het formaat - bekijk de prijslijst

 

4. Klassiek

Dit klassiek papier is gebroken wit en iets "gevlokt". Vaak wordt dit papiersoort omschreven als Oud Hollands, want het lijkt wel geschept. Dit papier is matter dan bijvoorbeeld het Luxe Wit. Vooral bij eenvoudige ontwerpen met veel wit komt dit papier tot z'n recht.
Geschikt voor: dubbele kaarten
Meerprijs: ca 0,15 per kaart - afhankelijk van het formaat - bekijk de prijslijst

 

5. Metallic

Een prachtige dikke papiersoort met een glinstering voor een extra sjieke uitstraling! Mooi wanneer je een eenvoudig ontwerp hebt gemaakt met veel wit of juist grote gekleurde vlakken. Sprookjesachtig mooi!
Geschikt voor: enkele en dubbele kaarten
Meerprijs: 0,25 per kaart - afhankelijk van het formaat - bekijk de prijslijst

 

6. Extra dik

Speciaal voor enkele kaarten hebben een extra dik (licht glanzend) papiersoort. Deze kan niet gevouwen worden, dus echt alleen geschikt voor enkele kaarten.
Geschikt voor: enkele kaarten
Meerprijs: van 0,00 -  0,10 per kaart - afhankelijk van het formaat - bekijk de prijslijst

 

7. Klassiek extra dik

Omdat de enkele kaarten helemaal hip zijn en wij vinden dat deze op dik papier moet worden gedrukt, hebben we een papiersoort gevonden die bijna aanvoelt als karton! Deze is te dik voor dubbele kaarten.
Geschikt voor: enkele kaarten
Meerprijs: 0,40 per kaart - afhankelijk van het formaat - bekijk de prijslijst

 

Welk papiersoort moet ik gebruiken?

Kleuren hebben een ander effect per papiersoort en ook op het beeldscherm zijn kleuren moeilijk te beoordelen. Wil je echt weten welke papiersoort het mooiste bij jullie kaart past? Vraag dan een proefdruk aan op het door jullie gekozen papiersoort! Dan heb je het beste beeld en kom je niet voor verrassingen te staan!

Wil je de papierwaaier ontvangen? Dat kan. Mail ons je adres en we sturen een setje toe.