Verberg filters
Soort geboortekaartjes
Stijl
Kleuren

Vragen?

Bekijk de meest gestelde vragen.

Bellen of mailen kan ook:

0251 - 205 160 | team@zelfkaartjes.nl

(ma t/m vr van 9 - 17 uur)


Hoe maak je het mooiste geboortekaartje met een foto?

 

Als je een foto van jullie pasgeboren kindje op het geboortekaartje wilt zetten dan kan dat ook bij ZELF kaartjes. Het is gemakkelijk om eigen afbeeldingen en foto's in te laden in jouw account. En vervolgens in de opmaak van jouw geboortekaartje te plaatsen.
Het uploaden van een foto kan op twee manieren: als je ingelogd bent in de account kun je bij het item Mijn afbeeldingen 12 foto's of eigen afbeeldingen uploaden. Jpeg of PNG, dat maakt niet uit. Of je kunt als je in de kaart-editor bent, en de geboortekaart gaat opmaken, bij het tabblad Foto's direct eigen afbeeldingen toevoegen en plaatsen. Zorg er altijd voor dat de foto's van goede kwaliteit zijn en mooi scherp, zodat jullie kindje op z'n mooist op het geboortekaartje staat! Er zijn ook wel wat tips om een mooie foto voor op het geboortekaartje zelf te maken. Zo is de baby vaak na twee dagen wat bijgekomen van de bevalling en is dat een beter moment voor het nemen van een foto voor op de kaart. Maar er zijn heel veel handige do's en dont's voor het maken van de perfecte foto, hier lees je meer over dit onderwerp

 

Welke foto kies je dan?

 

Je kunt ervoor kiezen om een foto van het gezichtje van jullie kindje op het kaartje te plaatsen of een foto van een speciaal detail. Denk hierbij aan de voetjes - zo lief! Of de handjes, een oortje of het neusje. Ook leuk is een verzameling van foto’s, een mini collage. Bijvoorbeeld een foto van een gaapje of een lieve slaap-foto.

 

Voorbeeldfoto en proefkaartje

 

Als je jouw kaartje aan het opmaken bent, voordat de baby is geboren, kun je voor het gemak een voorbeeldfoto gebruiken in de opmaak. Hiervoor kun je natuurlijk iedere willekeurige foto gebruiken. Toch is het handiger om vooraf te bepalen wat voor foto je straks van je kindje wilt gaan maken.
Kijk eens op Pinterest of zoek op babyfotografie. Dan vind je genoeg voorbeelden. Zo kun je goed uitfilteren wat je wel en wat je niet mooi vindt. Ook kleine details kunnen het verschil maken op de foto. Zo is het vaak mooier om je kindje neutrale kleertjes aan te geven en op een effen ondergrond te fotograferen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zachte dekentjes in neutrale kleuren en een rompertje in zachte kleuren of wit. Ook het licht is heel bepalend bij het maken van de foto. Je kunt ook vooraf zelf wat testfoto’s maken zodat je de juiste camera-instellingen gereed hebt.
Als je de voorbeeldfoto in jouw kaartje hebt gezet, kun je mogelijk de opmaak van de geboortekaart nog wat bijschaven. Is de indeling goed en passen de kleuren mooi bij elkaar? Staan alle teksten op de juiste plek en is de lettergrootte goed? Ben je er blij mee dan raad ZELF kaartjes je wel aan om een proefdruk te bestellen. Zo kun je de gedrukte kaart even in het echt bekijken. Ook de papierkwaliteit is belangrijk. Kies bij een enkele kaart voor een van de extra dikke papiersoorten en bij een dubbele kaart eens voor papier met een effect: een structuur of metallic glans. Zo kom je er achter wat jij precies mooi vindt en wat goed bij jouw ontwerp past. Voor het gemak geven wij je een kortingscode voor het bestellen van twee gratis proefkaartjes ZELF01.

 

Hulp nodig?

 

Vind je zelf foto’s maken teveel gedoe - dan is een professionele babyfotograaf of newborn shoot een goed idee! Een professionele fotograaf die ervaring heeft met het maken van foto’s van pasgeboren baby’s weet precies hoe jullie kleintje goed op de kiek te zetten. Je kunt dan overleggen wat je wilt. Zo’n fotoshoot is ook gewoon een ontzettend leuk aandenken voor later.

Moeite met de opmaak of vind je het lastig om jouw foto mooi in het geboortekaartje te plaatsen of wil je de kleurenfoto bijvoorbeeld liever in zwart-wit. Dan kan dat ook. Mail ons de foto toe en wij passen dit graag voor je aan. Dit is een service van ZELF kaartjes en hiervoor wordt niets gerekend. Dat komt mooi uit!

 

Extra leuk

 

Je kunt ook kiezen voor een losse fotostrip bij de geboortekaart. Deze kun je vullen met de foto's van jouw keuze en dan los af laten drukken. Het is leuk om deze aan je kaartje te binden maar ook leuk om bij te voegen als kraambedankje! En als je dan toch bezig bent! Zet de foto van je kindje op een sluitsticker. Je plakt dan origineel en gemakkelijk de enveloppen dicht. Zo wordt het versturen van de kaartjes helemaal uniek!

< Terug naar website

Verlanglijstje

Wachtwoord vergeten?

Vul je e-mailadres in

Er wordt een nieuw wachtwoord verzonden naar je e-mail adres. Als je deze e-mail niet meteen ontvangt, controleer dan de map met ongewenste e-mail.

 


 

CAPTCHA code