Fototips

 

Tips om je foto zo mooi mogelijk te plaatsen

Wanneer je een foto van je kindje op je geboortekaartje plaatst, ga je natuurlijk voor het optimale resultaat! Hier een paar tips.

 

Plaatsen van de foto in de kaart

In de fotokaarten hebben wij de foto ONDER de achtergronden geplaatst. Dit kan je doen bij lagen (rechtsonder) door de afbeelding met het pijltje door te klikken totdat deze onder de achtergrond staat, zoals hier.

De foto valt dan precies in de uitsparing van de achtergrond en deze hoef je hierdoor niet bij te snijden.

 

Bijsnijden van je foto

Wanneer je de foto op de kaart wilt plaatsen in plaats van erachter, is het wel mooi als je de foto al bijsnijdt in het juiste formaat. Bij een Mac kan je dit mooi doen in Iphoto en in voorvertoning. Werk je in windows, dan kan je dit doen in programma's als ...

 

Sla je foto niet te klein op

Een foto moet minimaal 1 MB zijn om van goed kwaliteit te zijn. Is je bestand bijvoorbeeld maar 200 kb, dan kan je er al vanuit gaan dat je foto er niet scherp op komt.

 

Pas op met donkere partijen

Wanneer er veel schaduw in je foto zit, zal deze nog donkerder worden en dichtlopen in print. Ga er vanuit dat je beeldscherm de nuances beter kan weergeven dan de print.

 

Een proefkaart voorkomt verrassingen

Twijfel je? Wij adviseren altijd nog een proefkaart te maken van je laatste foto. Overigens komen foto's vaak iets beter uit op gladde papiersoorten (zoals standaard eiglans).

 

Pas op met het meegeven van profielen

Het profiel YCCK zal bijvoorbeeld niet ondersteunt worden in de output. Je kan de afbeelding het beste in RGB laten staan.

 

Laat je foto door ons bewerken

Ook wij kunnen je helpen om je foto te bewerken. Wij kunnen in onze programma's de foto iets lichter maken, zwart / wit maken, of bijsnijden. Een kleine bewerking van de foto doen we al voor € 15,00. Mail ons gerust voor de mogelijkheden.